Αθλητικές Κακώσεις

Τα ιατρικά προβλήματα και οι τραυματισμοί εξελίσσονται μαζί με την κοινωνία. Η ενασχόληση είτε επαγγελματικά, είτε ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό, σε συνδυασμό με τα καινούργια συνθετικά ή μη terrene, έχουν οδηγήσει στην εμφάνιση νέου είδους τραυματισμών, πιο σύνθετων και πιο εξειδικευμένων από τις παλαιότερες κακώσεις ή διαστρέμματα.

 
Οι τραυματισμοί κατά την άσκηση ή κατά την εργασία είναι συνήθως αποτέλεσμα του συνδυασμού υψηλής επιβάρυνσης και χαμηλής φυσικής κατάστασης καθώς επίσης και στην εφαρμογή λανθασμένης τεχνικής.

Τα τελευτ

αία χρόνια είναι γεγονός ότι έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι κακώσεις των μαλακών μορίων των αρθρώσεων, δηλαδή των μηνίσκων, των χιαστών, των συνδέσμων αλλά και του χόνδρου του ίδιου που καλύπτει αυτές τις αρθρώσεις. Το γεγονός αυτό οδήγησε στην ανάπτυξη νέων τεχνικών, λιγότερο επεμβατικών, που μπορούν να αποκαταστήσουν αυτές τις βλάβες.

Οι αρθροσκοπικές αυτές τεχνικές έχουν σαν πλεονέκτημα ότι είναι λιγότερο αιματηρές, δεν απαιτούν μακροχρόνια παραμονή στο νοσοκομείο, έχουν λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο και σαφώς ταχύτερη επάνοδο στις καθημερινές ή αθλητικές δραστηριότητες.

Η ρήξη μηνίσκου, η ρήξη χιαστών καθώς και οι οστεοχόνδρινες βλάβες και οι βλάβες σε συνδεσμικά στοιχεία του ώμου ή της ποδοκνημικής μπορούν να αντιμετωπιστούν με μεγάλη επιτυχία μέσα από αρθροσκοπικές τεχνικές που πραγματοποιούνται απο τον γιατρό .
 

 

 

ΜΑΘΕΤΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

AMIS - Ελάχιστα Επεμβατική Αρθροπλαστική Ισχίου

Κότσια - Διαδερμική χειρουργική
 

Με τον όρο AMIS, αναφερόμαστε στην χειρουργική τεχνική προσπέλασης του ισχίου. Η βασική αρχή της τεχνικής αυτής, είναι η προσέγγιση του ισχίου από το ανατομικό μεσοδιάστημα που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μυς, τον ραπτικό και τον τείνοντα την πλατεία περιτονία. Με μια μόνο τομή, 6 εώς 8 cm.

 

Μάθετε περισσότεραΟλική αρθροπλαστική γόνατος

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ

 

Ανώδυνη, αναίμακτη, άμεση βάδιση, χωρίς τραυματισμό του εκτατικού μηχανισμού.
Η μετεγχειρητική αποκατάσταση γίνεται σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και είναι πλήρης με τον ασθενή να επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες πολύ πιο γρήγορα και χωρίς χωλότητα.
 
 

Μάθετε περισσότεραΚότσια - Διαδερμική χειρουργική

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΤΟΥ
ΒΛΑΙΣΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ

Κότσια - Διαδερμική χειρουργική
 

Η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική του άκρου ποδός είναι μια νέα επαναστατική μέθοδος αντιμετώπισης της παθολογίας του άκρου ποδός. (Κότσια, Γαμψοδακτυλία, Σφυροδακτυλία, ’κανθα πτέρνας, πτώση Μεταταρσίων, Μεταταρσαλγία κ.α.)

Το κότσι είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, περισσότερο υγείας και λιγότερο αισθητικής, που μπορεί τώρα να αντιμετωπισθεί εύκολα και απλά. Η χρήση ανώδυνης μικροχειρουργικής τεχνικής, διαδερμικά με τοπική αναισθησία, εξασφαλίζει ποιοτικό και μόνιμο αποτέλεσμα με νοσηλεία λίγων μόνο ωρών.

 

Μάθετε περισσότερα