Οδηγός A-PRP

Μια νέα προσέγγιση για τη θεραπεία τραυματισμού στους τένοντες και την οστεοαρθρίτιδα 
Ενέσιμη θεραπεία με Αυτόλογους Αυξητικούς Παράγοντες από ενεργοποιημένα αιμοπετάλια Α-PRP

Mια νέα προσέγγιση για τη θεραπεία τραυματισμών των τενόντων, των μυών, των συνδέσμων και της αρχόμενης οστεοαρθρίτιδας. 

Ενδείξεις

 • Αρχόμενες οστεοαρθρίτιδες
 • Τενοντίτιδες
 • Τενοντίτιδα και μερική ρήξη του στροφικού πετάλου του Ώμου
 • Έξω επικονδυλίτιδα tennis elbow αγκώνα
 • Έσω επικονδυλίτιδα golfers elbow αγκώνα
 • Στενωτικές τενοντοελυτρίτιδες
 • Τροχαντηρίτιδα ισχίου
 • Θλάση προσαγωγών, τετρακέφαλου, ιγνυακών, οπισθίων μηριαίων
 • Χονδροπάθειες γόνατος , ισχίου και ποδοκνημικής
 • Χονδρομαλάκυνση επιγονατίδας
 • Θλάση, μερική ρήξη συνδέσμων
 • Σύνδρομο λαγονοκνημιαίας ταινίας
 • Διάστρέμμα ποδοκνημικής
 • Τενοντίτιδα Αχιλλείου
 • Πελματιαία απονευρωσίτιδα (άκανθα πτέρνης) κ.α.

 

 

Ενέσιμη θεραπεία (Α-PRP)

 
Η θεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες από ενεργοποιημένα αιμοπετάλια (A-PRP) είναι μια πολλά υποσχόμενη λύση για την επιτάχυνση της επούλωσης των τραυματισμών των τενόντων, των μυών και της οστεοαρθρίτιδας, με φυσικό τρόπο και χωρίς την υποβολή των ασθενών σε σημαντικό κίνδυνο.

Η φιλοσοφία είναι η συγχώνευση τεχνολογίας αιχμής και της φυσικής ικανότητας του σώματος να θεραπεύει. Η τεχνολογία PRP αναπτύχθηκε αρχικά πριν από 20 χρόνια με στόχο την επούλωση των πληγών και την απώλεια αίματος. Τα οφέλη της εφαρμόζονται τώρα προς την διευκόλυνση της επούλωσης των τραυματισμένων τενόντων, μυών και του αρθρικού χόνδρου.

Η ενέσιμη θεραπεία PRP χρησιμοποιεί το αίμα του ίδιου του ασθενούς, το οποίο με ειδική επεξεργασία και εμπλουτισμό εγχέεται τοπικά στην περιοχή της βλάβης υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση για να εξασφαλιστεί η ακρίβεια. Το ειδικά επεξεργασμένο και εμπλουτισμένο πλάσμα (Platelet Rich Plasma) είναι πλούσιο σε κύτταρα όπως βλαστοκύτταρα και ενεργοποιημένα αιμοπετάλια καθώς και σε ενδογενείς πρωτεΐνες που ονομάζονται αυξητικοί παράγοντες (Growth Factors: TGF beta 1+2, IGF - , EGF, VEGF, κα).

Η έγχυση αυτών των ουσιών τοπικά στην πάσχουσα περιοχή βοηθά στην ταχεία αποκατάσταση της βλάβης μέσω της υψηλής αναγεννητικής και επιδιορθωτικής δράσης τους.

Για παράδειγμα όταν κοπείτε, η φυσική αντίδραση του σώματος ,είναι να προσελκύσει τα αιμοπετάλια, τα οποία απελευθερώνουν αυξητικούς παράγοντες και έτσι διευκολύνεται η επιδιορθωτική και αναγεννητική δράση στον πάσχοντα ιστό (επούλωση). Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση των συνδεσμικών κακώσεων και τον τραυματισμό των τενόντων, των μυών και των χόνδρων. Δηλαδή έχει ένδειξη σε σχεδόν όλες τις αθλητικές κακώσεις και σε ορισμένα ορθοπαιδικά προβλήματα.

Η ενέσιμη θεραπεία Α-PRP είναι μια διαδικασία η οποία γίνεται στο ορθοπαιδικό ιατρείο, κατά την οποία λαμβάνεται με αιμοληψία από περιφερική φλέβα μια μικρή ποσότητα αίματος (περίπου 10ml) από τον ασθενή και μετά από ειδική επεξεργασία εγχέεται τοπικά στην περιοχή της βλάβης με υπερηχογραφική καθοδήγηση. Δεν απαιτείται νοσηλεία ή άλλη ειδική προφύλαξη μετά την έγχυση. Συνήθως διαρκεί 45’ και δεν πρέπει να λαμβάνονται αντιφλεγμονώδη μια εβδομάδα πριν ή και μετά την έγχυση καθώς αυτό μπορεί να περιορίσει τα οφέλη της θεραπείας. Ανάλογα με την πάθηση και την κατάσταση του ασθενούς μπορεί να απαιτείται μια σειρά από 1-3 εγχύσεις. Η χορήγηση της ενέσιμης θεραπεία Α-PRP, λόγω του ότι είναι ένα υποπροϊόν του ίδιου του αίματος δεν έχει αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλου είδους επιπλοκές.

Τα αποτελέσματα της επούλωσης των τραυματισμένων συνδέσμων, τενόντων, μυών και χόνδρου είναι από πολύ καλά έως και εξαίρετα.

 

 

ΜΑΘΕΤΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ολική αρθροπλαστική γόνατος

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ

 

Ανώδυνη, αναίμακτη, άμεση βάδιση, χωρίς τραυματισμό του εκτατικού μηχανισμού.
Η μετεγχειρητική αποκατάσταση γίνεται σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και είναι πλήρης με τον ασθενή να επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες πολύ πιο γρήγορα και χωρίς χωλότητα.
 
 

Μάθετε περισσότεραΚότσια - Διαδερμική χειρουργική

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΤΟΥ
ΒΛΑΙΣΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ

Κότσια - Διαδερμική χειρουργική
 

Η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική του άκρου ποδός είναι μια νέα επαναστατική μέθοδος αντιμετώπισης της παθολογίας του άκρου ποδός. (Κότσια, Γαμψοδακτυλία, Σφυροδακτυλία, ’κανθα πτέρνας, πτώση Μεταταρσίων, Μεταταρσαλγία κ.α.)

Το κότσι (κότσι του ράφτη) είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, περισσότερο υγείας και λιγότερο αισθητικής, που μπορεί τώρα να αντιμετωπισθεί εύκολα και απλά. Η χρήση ανώδυνης μικροχειρουργικής τεχνικής, διαδερμικά με τοπική αναισθησία, εξασφαλίζει ποιοτικό και μόνιμο αποτέλεσμα με νοσηλεία λίγων μόνο ωρών.

 

Μάθετε περισσότεραAMIS - Ελάχιστα Επεμβατική Αρθροπλαστική Ισχίου

Κότσια - Διαδερμική χειρουργική
 

Με τον όρο AMIS, αναφερόμαστε στην χειρουργική τεχνική προσπέλασης του ισχίου. Η βασική αρχή της τεχνικής αυτής, είναι η προσέγγιση του ισχίου από το ανατομικό μεσοδιάστημα που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μυς, τον ραπτικό και τον τείνοντα την πλατεία περιτονία. Με μια μόνο τομή, 6 εώς 8 cm.

 

Μάθετε περισσότερα