Έξω Eπικονδυλίτις

Η έξω επικονδυλίτις, γνωστή και ως tennis elbow, αναφέρεται σε παθολογική οντότητα που σχετίζεται με την κοινή έκφυση των εκτεινόντων τον καρπό από τον έξω επικόνδυλο. Χαρακτηρίζεται από πόνο στον επικόνδυλο και είναι συχνή σε χειρώνακτες, μουσικούς και αθλητές που χρησιμοποιούν ρακέτες. Η ηλικία εμφάνισης είναι συνήθως μεταξύ 40 και 50 έτη.

Η εμφάνιση του συνδρόμου συνδυάζεται με παρατεταμένη και έντονη χρήση του καρπού. Οι επαναλαμβανόμενοι μικροτραυματισμοί στην έκφυση των εκτεινόντων λόγω της υπέρχρησης οδηγεί πιθανότατα σε μικρορήξεις που επουλώνονται με ίνωση και σχηματισμό κοκκιωματώδους ιστού.   

Το κύριο ενόχλημα είναι πόνος στην έξω επιφάνεια του αγκώνος που επιδεινώνεται κατά την έκταση του καρπού υπό αντίσταση. Τα ενοχλήματα υποχωρούν με την ανάπαυση και επανεμφανίζονται με την δραστηριότητα. Η διαφορική διάγνωση γίνεται από την νευροπάθεια που οφείλεται σε πίεση του ραχιαίου μεσόστεου νεύρου. Στο σύνδρομο αυτό ο πόνος είναι στην ίδια περιοχή αλλά πιο διάχυτος και βύθιος. Οι ακτινογραφίες και οι ηλεκτροδιαγνωστικές μελέτες του νεύρου είναι συνήθως φυσιολογικές.

Η θεραπεία είναι κατά κανόνα συντηρητική και συνίσταται σε ανάπαυση, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη και ψυχρά επιθέματα. Οι οξείες επικονδυλίτιδες ανταποκρίνονται καλύτερα στη θεραπεία από ο,τι οι χρόνιες. Τοπική έγχυση κορτικοστεροειδών (40 mg μεθυλπρεδνιζολόνης και 1cc λιδοκαΐνης) συνιστάται επί εντόνου και επιμένουσας συμπτωματολογίας.

Η χειρουργική αντιμετώπιση ενδείκνυται όταν τα ενοχλήματα επιμένουν τουλάχιστον επι ένα χρόνο. Αφαιρείται ο παθολογικός ιστός από τον τένοντα, γίνεται νεαροποίηση του οστικού φλοιού και επανακαθήλωση του.

 

ΜΑΘΕΤΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ολική αρθροπλαστική γόνατος

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ

 

Ανώδυνη, αναίμακτη, άμεση βάδιση, χωρίς τραυματισμό του εκτατικού μηχανισμού.
Η μετεγχειρητική αποκατάσταση γίνεται σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και είναι πλήρης με τον ασθενή να επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες πολύ πιο γρήγορα και χωρίς χωλότητα.
 
 

Μάθετε περισσότεραAMIS - Ελάχιστα Επεμβατική Αρθροπλαστική Ισχίου

Κότσια - Διαδερμική χειρουργική
 

Με τον όρο AMIS, αναφερόμαστε στην χειρουργική τεχνική προσπέλασης του ισχίου. Η βασική αρχή της τεχνικής αυτής, είναι η προσέγγιση του ισχίου από το ανατομικό μεσοδιάστημα που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μυς, τον ραπτικό και τον τείνοντα την πλατεία περιτονία. Με μια μόνο τομή, 6 εώς 8 cm.

 

Μάθετε περισσότεραΚότσια - Διαδερμική χειρουργική

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΤΟΥ
ΒΛΑΙΣΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ

Κότσια - Διαδερμική χειρουργική
 

Η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική του άκρου ποδός είναι μια νέα επαναστατική μέθοδος αντιμετώπισης της παθολογίας του άκρου ποδός. (Κότσια, Γαμψοδακτυλία, Σφυροδακτυλία, ’κανθα πτέρνας, πτώση Μεταταρσίων, Μεταταρσαλγία κ.α.)

Το κότσι (κότσι του ράφτη) είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, περισσότερο υγείας και λιγότερο αισθητικής, που μπορεί τώρα να αντιμετωπισθεί εύκολα και απλά. Η χρήση ανώδυνης μικροχειρουργικής τεχνικής, διαδερμικά με τοπική αναισθησία, εξασφαλίζει ποιοτικό και μόνιμο αποτέλεσμα με νοσηλεία λίγων μόνο ωρών.

 

Μάθετε περισσότερα