Τενοντοθυλακίτιδα De Quervain

Η Τενοντοθυλακίτιδα είναι μια επώδυνη φλεγμονή συγκεκριμένων τενόντων οι οποίοι εκτείνουν τον αντίχειρα. Οι διογκωμένοι τένοντες και οι καλύψεις τους προκαλούν τριβή μέσα στο στενό τούνελ ή έλυτρο μέσα από το οποίο περνούν.

Το αποτέλεσμα είναι πόνος που μπορεί να εκτείνεται από το αντιβράχιο (το τμήμα από τον αγκώνα έως τον καρπό) έως τη βάση του αντίχειρα. Η επώδυνη τενοντοθυλακίτιδα πήρε το όνομα ‘ασθένεια του De Quervain’ από τον Ελβετό χειρουργό που ήταν ο πρώτος που περιέγραψε την κατάσταση αυτή το 1885. Πρόκειται για έναν από τους πιο συνηθισμένους τύπους φλεγμονής ενδοθηλίου τένοντα (ονομάζεται επίσης και φλεγμονή του ελύτρου τένοντα).

 

Η πολύ συχνή, συνεχής χρήση, ένα άμεσο τραύμα ή τραυματισμός στον αντίχειρα, επανειλημμένες λαβές και συγκεκριμένες συνθήκες φλεγμονής, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, μπορούν να προκαλέσουν την ασθένεια.
 
Η κηπουρική, οι ρακέτες καθώς και διάφορες εργασίες στο χώρο της δουλειάς είναι δραστηριότητες που μπορεί να χειροτερεύσουν την κατάσταση. Επίσης πρόκειται για κάτι που συναντάται κατά το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης καθώς και σε μητέρες που θηλάζουν. Συχνά η αιτία είναι άγνωστη.
 

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

 
Τα κύρια οφέλη της θεραπείας είναι να σταματήσει ο πόνος που σχετίζεται με την κατάσταση και να βελτιωθεί η κινητικότητα και η λειτουργία. Η θεραπεία περιλαμβάνει συνήθως το να φορέσει ο ασθενής ένα νάρθηκα για όλο το εικοσιτετράωρο και για τέσσερις έως έξι εβδομάδες για την ακινητοποίηση της περιοχής, ώστε να απέχει από δραστηριότητες που μπορεί να χειροτερεύσουν την κατάσταση.
 
Μπορεί επίσης να εφαρμοστεί πάγος τοπικά για να μειωθεί το πρήξιμο. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν ο ιατρός μπορεί να σας δώσει μια συνταγή για αντιφλεγμονώδη – τα οποία μπορεί να ληφθούν από το στόμα ή να είναι ενέσιμα – για να μειωθεί το πρήξιμο.

 

Εάν η επώδυνη τενοντοθυλακίτιδα δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία τότε μπορεί να χρειαστεί επέμβαση

ΜΑΘΕΤΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ολική αρθροπλαστική γόνατος

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ

 

Ανώδυνη, αναίμακτη, άμεση βάδιση, χωρίς τραυματισμό του εκτατικού μηχανισμού.
Η μετεγχειρητική αποκατάσταση γίνεται σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και είναι πλήρης με τον ασθενή να επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες πολύ πιο γρήγορα και χωρίς χωλότητα.
 
 

Μάθετε περισσότεραΚότσια - Διαδερμική χειρουργική

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΤΟΥ
ΒΛΑΙΣΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ

Κότσια - Διαδερμική χειρουργική
 

Η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική του άκρου ποδός είναι μια νέα επαναστατική μέθοδος αντιμετώπισης της παθολογίας του άκρου ποδός. (Κότσια, Γαμψοδακτυλία, Σφυροδακτυλία, ’κανθα πτέρνας, πτώση Μεταταρσίων, Μεταταρσαλγία κ.α.)

Το κότσι (κότσι του ράφτη) είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, περισσότερο υγείας και λιγότερο αισθητικής, που μπορεί τώρα να αντιμετωπισθεί εύκολα και απλά. Η χρήση ανώδυνης μικροχειρουργικής τεχνικής, διαδερμικά με τοπική αναισθησία, εξασφαλίζει ποιοτικό και μόνιμο αποτέλεσμα με νοσηλεία λίγων μόνο ωρών.

 

Μάθετε περισσότεραAMIS - Ελάχιστα Επεμβατική Αρθροπλαστική Ισχίου

Κότσια - Διαδερμική χειρουργική
 

Με τον όρο AMIS, αναφερόμαστε στην χειρουργική τεχνική προσπέλασης του ισχίου. Η βασική αρχή της τεχνικής αυτής, είναι η προσέγγιση του ισχίου από το ανατομικό μεσοδιάστημα που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μυς, τον ραπτικό και τον τείνοντα την πλατεία περιτονία. Με μια μόνο τομή, 6 εώς 8 cm.

 

Μάθετε περισσότερα