Συνδεσμοπλαστική Προσθίου Χιαστού Γόνατος

Ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος (ΠΧΣ) αποτρέπει την προς τα πρόσω μετατόπιση της κνήμης ως προς το μηριαίο κατά τη διάρκεια στροφικών κινήσεων, αλμάτων και σε αλλαγή κατεύθυνσης.

 

Η ρήξη του ΠΧΣ (πρόσθιου χιαστού συνδέσμου) είναι μια σοβαρή βλάβη του γόνατος, καθώς έχουμε ρήξη ενός συνδέσμου που συμβάλει κατά πολύ στην σταθερότητα της άρθρωσης . Η ρήξη του συνδέσμου προκαλεί αστάθεια στην άρθρωση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικροτραυματισμοί στο γόνατο και τελικό αποτέλεσμα την πρώιμη καταστροφή της άρθρωσης.
 
 Η θεραπεία της ρήξης του ΠΧΣ σε άτομα με σταθερό γόνατος  είναι η ενδυνάμωση των τετρακέφαλων, ενώ σε δραστήρια  άτομα και αθλητές, η αποκατάσταση γίνεται με συνδεσμοπλαστική Π.Χ.Σ.  αρθοσκοπικά,  με μοσχεύματα επιγονατιδικού τένοντα, ισχνού και ημιτενοντώδους (hamstrings) και σπανιότερα αλλομόσχευμα ή συνθετικό μόσχευμα.

Ρήξη οπίσθιου χιαστού Πολύ πιο σπάνια περίπτωση η ρήξη ΟΧΕ. Συμβαίνει σε κακώσεις μεγάλης βίας που σημαίνει ότι συνήθως δεν είναι μόνη της. Συμμετέχει και αυτή στην αστάθεια του γόνατος και αντιμετωπίζεται αρθροσκοπικά.
 

Χόνδρινες βλάβες

Οι χόνδρινες βλάβες αντιμετωπίζονται αρθροσκοπικά με ομαλοποίηση της χόνδρινης επιφάνειας ή τη διενέργεια μικροκαταγμάτων.

 

 

ΜΑΘΕΤΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κότσια - Διαδερμική χειρουργική

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΤΟΥ
ΒΛΑΙΣΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ

Κότσια - Διαδερμική χειρουργική
 

Η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική του άκρου ποδός είναι μια νέα επαναστατική μέθοδος αντιμετώπισης της παθολογίας του άκρου ποδός. (Κότσια, Γαμψοδακτυλία, Σφυροδακτυλία, ’κανθα πτέρνας, πτώση Μεταταρσίων, Μεταταρσαλγία κ.α.)

Το κότσι είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, περισσότερο υγείας και λιγότερο αισθητικής, που μπορεί τώρα να αντιμετωπισθεί εύκολα και απλά. Η χρήση ανώδυνης μικροχειρουργικής τεχνικής, διαδερμικά με τοπική αναισθησία, εξασφαλίζει ποιοτικό και μόνιμο αποτέλεσμα με νοσηλεία λίγων μόνο ωρών.

 

Μάθετε περισσότεραAMIS - Ελάχιστα Επεμβατική Αρθροπλαστική Ισχίου

Κότσια - Διαδερμική χειρουργική
 

Με τον όρο AMIS, αναφερόμαστε στην χειρουργική τεχνική προσπέλασης του ισχίου. Η βασική αρχή της τεχνικής αυτής, είναι η προσέγγιση του ισχίου από το ανατομικό μεσοδιάστημα που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μυς, τον ραπτικό και τον τείνοντα την πλατεία περιτονία. Με μια μόνο τομή, 6 εώς 8 cm.

 

Μάθετε περισσότεραΟλική αρθροπλαστική γόνατος

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ

 

Ανώδυνη, αναίμακτη, άμεση βάδιση, χωρίς τραυματισμό του εκτατικού μηχανισμού.
Η μετεγχειρητική αποκατάσταση γίνεται σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και είναι πλήρης με τον ασθενή να επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες πολύ πιο γρήγορα και χωρίς χωλότητα.
 
 

Μάθετε περισσότερα