Σφυροδακτυλία - Γαμψοδακτυλία

και άλλες παραμορφώσεις των δακτύλων

ΣΦΥΡΟΔΑΚΤΥΛΙΑ (HAMMER TOE)


Η πρώτη φαλαγγοφαλαγγική άρθρωση βρίσκεται σε κάμψη, ενώ η δεύτερη σε έκταση, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται κάλος στην ραχιαία επιφάνεια της πρώτης φαλαγγοφαλαγγικής άρθρωσης από την πίεση του παπουτσιού. 
 

ΓΑΜΨΟΔΑΚΤΥΛΙΑ (CLAW TOE)

Είναι σύγκαμψη και των δύο φαλαγγοφαλαγγικών αρθρώσεων συνήθως σε περισσότερα από  ένα δάκτυλα.
 

ΠΛΗΚΤΡΟΔΑΚΤΥΛΙΑ (MALLET TOE)
Η περιφερική φαλαγγοφαλαγγική άρθρωση βρίσκεται σε κάμψη, ενώ η κεντρική και η μεταταρσοφαλαγγική άρθρωση είναι φυσιολογικές. 
 
 
ΚΥΡΤΟΔΑΚΤΥΛΙΑ (CURLY TOE)
Kάμψη των φαλαγγοφαλαγγικών με μερική προσαγωγή και ιπτιασμό του δακτύλου. 
 

 
ΚΛΙΝΟΔΑΚΤΥΛΙΑ (DEVIATED TOE)
To δάκτυλο αποκλίνει είτε σε ραιβότητα είτε σε βλαισότητα.
 

 
ΧΙΑΣΜΟΣ ΔΑΚΤΥΛΩΝ (CROSSOVER TOE)
Συνήθως η παραμόρφωση αυτή είναι ραιβότητα στο επίπεδο της μεταταρσοφαλαγγικής άρθρωσης, αλλά μπορεί να προοδεύσει σε παραμόρφωση τύπου σφυροδακτυλίας. Είναι πολύ συχνή στο δεύτερο δάκτυλο όταν υπάρχει κότσι. 
 

ΜΑΘΕΤΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

AMIS - Ελάχιστα Επεμβατική Αρθροπλαστική Ισχίου

Κότσια - Διαδερμική χειρουργική
 

Με τον όρο AMIS, αναφερόμαστε στην χειρουργική τεχνική προσπέλασης του ισχίου. Η βασική αρχή της τεχνικής αυτής, είναι η προσέγγιση του ισχίου από το ανατομικό μεσοδιάστημα που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μυς, τον ραπτικό και τον τείνοντα την πλατεία περιτονία. Με μια μόνο τομή, 6 εώς 8 cm.

 

Μάθετε περισσότεραΚότσια - Διαδερμική χειρουργική

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΤΟΥ
ΒΛΑΙΣΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ

Κότσια - Διαδερμική χειρουργική
 

Η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική του άκρου ποδός είναι μια νέα επαναστατική μέθοδος αντιμετώπισης της παθολογίας του άκρου ποδός. (Κότσια, Γαμψοδακτυλία, Σφυροδακτυλία, ’κανθα πτέρνας, πτώση Μεταταρσίων, Μεταταρσαλγία κ.α.)

Το κότσι (κότσι του ράφτη) είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, περισσότερο υγείας και λιγότερο αισθητικής, που μπορεί τώρα να αντιμετωπισθεί εύκολα και απλά. Η χρήση ανώδυνης μικροχειρουργικής τεχνικής, διαδερμικά με τοπική αναισθησία, εξασφαλίζει ποιοτικό και μόνιμο αποτέλεσμα με νοσηλεία λίγων μόνο ωρών.

 

Μάθετε περισσότεραΟλική αρθροπλαστική γόνατος

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ

 

Ανώδυνη, αναίμακτη, άμεση βάδιση, χωρίς τραυματισμό του εκτατικού μηχανισμού.
Η μετεγχειρητική αποκατάσταση γίνεται σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και είναι πλήρης με τον ασθενή να επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες πολύ πιο γρήγορα και χωρίς χωλότητα.
 
 

Μάθετε περισσότερα