Δύσκαμπτος μεγάλος δάκτυλος

HALLUX RIGIDUS

Ο δύσκαμπτος μέγας δάκτυλος είναι εκφυλιστική αρθρίτιδα της πρώτης μεταταρσιοφαλαγγικής (ΜΤΦ) άρθρωσης η οποία δημιουργεί μεγάλο ραχιαίο οστεόφυτο και κατά συνέπεια έχουμε δυσκαμψία με περιορισμό κυρίως της ραχιαίας έκτασης του μεγάλου δακτύλου και έντονο πόνο.

Η νόσος είναι εκφυλιστική και μπορεί να αποτελεί μέρος γενικότερου προβλήματος :
 
- Συστηματική οστεοαρθρίτιδα

- Τραυματικής αιτιολογίας αρθρίτιδα (χρόνια κάκωση) η οποία είναι συχνή σε ποδοσφαιριστές και χορευτές μπαλέτου.

- Φλεγμονώδεις καταστάσεις (ρευματοειδής αρθρίτιδα)

- Μεταβολικές διαταραχές (ουρική αρθρίτιδα κ.α.)

Η νόσος εξελίσσεται στα εξής στάδια :
  • Πρώιμο στάδιο : Απλή επιπέδωση της άρθρωσης χωρίς ανάπτυξη οστεοφύτων με δυσκαμψία και πόνο στην πρώτη μεταταρσοφαλαγγική άρθρωση.
     
  • Ενδιάμεσο στάδιο : Η αρθρίτιδα είναι εμφανής κυρίως στη ραχιαία πλευρά της άρθρωσης, με περιορισμό της ραχιαίας κάμψης και στένωση του μεσάρθριου διαστήματος.
     
  • Προχωρημένο στάδιο : Η αρθρίτιδα της πρώτης μεταταρσοφαλαγγικής άρθρωσης του μεγάλου δακτύλου έχει αναπτυχθεί πλήρως με μεγάλο περιορισμό της κινητικότητάς της ραχιαία και πελματιαία, με αυξημένη οστεοφύτωση.
 

Η αντιμετώπιση του δύσκαμπτου μεγάλου δακτύλου είναι χειρουργική στα δύο τελευταία στάδια. Η διαδερμική χειρουργική έχει εφαρμογή στην αντιμετώπιση του δύσκαμπτου μεγάλου δακτύλου, διότι πληροί όλα τα πλεονεκτήματα της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής, στην οποία γίνονται χειλεκτομές– οστεοτομίες – αρθρωδέσεις μέσω μικρών οπών, 2-3 χιλιοστών, με τοπική αναισθησία, χωρίς ίσχαιμη περίδεση, με άμεση φόρτιση και ο μετεγχειρητικός χρόνος είναι μικρότερος, με νοσηλεία λίγων μόνο ωρών.
 

 

ΜΑΘΕΤΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

AMIS - Ελάχιστα Επεμβατική Αρθροπλαστική Ισχίου

Κότσια - Διαδερμική χειρουργική
 

Με τον όρο AMIS, αναφερόμαστε στην χειρουργική τεχνική προσπέλασης του ισχίου. Η βασική αρχή της τεχνικής αυτής, είναι η προσέγγιση του ισχίου από το ανατομικό μεσοδιάστημα που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μυς, τον ραπτικό και τον τείνοντα την πλατεία περιτονία. Με μια μόνο τομή, 6 εώς 8 cm.

 

Μάθετε περισσότεραΟλική αρθροπλαστική γόνατος

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ

 

Ανώδυνη, αναίμακτη, άμεση βάδιση, χωρίς τραυματισμό του εκτατικού μηχανισμού.
Η μετεγχειρητική αποκατάσταση γίνεται σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και είναι πλήρης με τον ασθενή να επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες πολύ πιο γρήγορα και χωρίς χωλότητα.
 
 

Μάθετε περισσότεραΚότσια - Διαδερμική χειρουργική

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΤΟΥ
ΒΛΑΙΣΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ

Κότσια - Διαδερμική χειρουργική
 

Η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική του άκρου ποδός είναι μια νέα επαναστατική μέθοδος αντιμετώπισης της παθολογίας του άκρου ποδός. (Κότσια, Γαμψοδακτυλία, Σφυροδακτυλία, ’κανθα πτέρνας, πτώση Μεταταρσίων, Μεταταρσαλγία κ.α.)

Το κότσι (κότσι του ράφτη) είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, περισσότερο υγείας και λιγότερο αισθητικής, που μπορεί τώρα να αντιμετωπισθεί εύκολα και απλά. Η χρήση ανώδυνης μικροχειρουργικής τεχνικής, διαδερμικά με τοπική αναισθησία, εξασφαλίζει ποιοτικό και μόνιμο αποτέλεσμα με νοσηλεία λίγων μόνο ωρών.

 

Μάθετε περισσότερα